SSRI – Antidepressiva medel, lyckopiller

Skrivet den 16 januari 2008

Jag fick nedanstående av en läsare i Lidingö. Stort tack! Tycker att det är ett vettigt inlägg i debatten om den ökande användningen av psykpiller i Sverige.

Författaren har även fått artiklen publicerad i:
Trelleborgs Allehanda
Kristianstadsbladet

PILLER ÄR INTE LÖSNINGEN!

Piller, piller. De hittar på nya piller hela tiden. Det värsta är att de här nya pillren mot oro och depression ger bestående men. Det är det ingen som tar upp.

Ingen låtsas heller se sambandet att alla gärningsmän till de mycket grova våldsbrotten den senaste tiden går på antidepressiva medel. Nej, de vill bara sälja mer och mer. Droga fler och fler. Och droger är verkligen ingen bra lösning. Man bör hitta orsaken till problemet istället.

Det har visat sig att 100% av alla som är sjuka och går upp och ner humöret har tagit åt sig av någon på ett eller annat sätt. Om man har någon som trycker ner en och hanterar den personen upphör det här ”berg-och-dalbane-åkandet”. För att undvika att ta åt sig hjälper det att ha i åtanke att den nedtryckande personen själv blivit nedtryckt och är så rädd att han tror att han måste trycka ner andra för att själv överleva. Det lönar sig inte att säga emot. Bekräfta bara vad han säger och styr över kommunikationen till något trevligt ämne.

Det är lättare att hålla sin position om man själv har rent mjöl i påsen och försöker uppträda på ett sådant sätt som man själv skulle vilja bli bemött på.

Som tur är är det ytterst få människor som är onda men de ställer till med desto större skada. Folk i deras omgivning är ofta väldigt kuvade och sjuka. Konstnärer är speciellt utsatta eftersom den nedtryckande personen i deras konst ser någonting som måste förstöras och förtäckt som en ”vän” går han på.

Ett bra vapen är helt enkelt att blomstra och lyckas. Om du är etisk blir det enkelt att stå kvar där du står och hålla din integritet.

Så sköt dig och blomstra och lyckas i livet!

Barbro Berndtsson, Lidingö

Bookmark and Share

Inga kommentarer har ännu lämnats för denna post

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!