Psykiatrin ökar antalet Elchocksbehandlingar (ECT) till Barn via BUP!

Skrivet den 21 december 2017

Skriv på protestlistan mot elchocker (ECT) till Barn!

För Socialstyrelsen är elchocker (ECT) högsta prioritet till barn och ungdomar

”Behandling med ECT vid svår egentlig depression, barn och ungdomar

Det finns en positiv klinisk erfarenhet att ungdomar med svår egentlig depressionsepisod där flera behandlingsförsök inte gett avsedd effekt bör få behandling med ECT. Rekommendationen är central och har fått högsta prioritet i nationella riktlinjer”

Socialstyrelsen om ECT till barn och ungdomar

Denna länk fungerar inte – Socialstyrelsen har tagit bort den – man kan undra varför!

Du får gärna hjälpa till!

Skriv på protestlistan mot elchocker (ECT) till Barn – klicka här – sprid den vidare sedan!

Mitt eget engagemang

Jag har engagerat mig i många år mot elchocksbehandlingar, sk ECT-behandlingar inom psykiatrin. Det började när min egen farbror fick sitt liv förstört av elchocker.

Sedan dess så har jag varit i kontakt med hundratals anhöriga och drabbade. Många har jag hjälpt att anmäla sin skador och överklaga – flera har fått skadestånd av Patientförsäkringen. Socialstyrelsen har erkänt att det finns risk för bestående skador efter ECT.

I denna artikel har jag samlat all information och vittnesmål mot ECT-behandlingarna – Livsviktig information om ECT-behandlingarna.

Vad är en ECT-behandling?

”ECT-behandling, Elchocksbehandling, elchocker, elbehandling eller electro-convulsive treatment (ECT) innebär att man sänder mellan 70 till 460 volt genom hjärnan, från tinning till tinning (bilateral ECT) eller från ena hjärnhalvans framsida till dess baksida (unilateral ECT). Detta orsakar kraftiga och långvariga kramper som vid ett epileptiskt anfall.”

ECT är en destruktiv och bedräglig psykiatrisk ”quick-fix” som på inget sätt går på djupet och löser några problem långsiktigt. Läs mer här – a) Varför upplever vissa ”resultat” från ECT? b) Hur stark är elchocken vid ECT? c) Vad finns det för alternativ till ECT? d) Filmade intervjuer med läkare, leg ssk och drabbade av ECT.

Fruktansvärt!

Psykiatrin ökar antalet elchocker till barn

Det hemska och obegripliga – som fyllar mig med sorg och vrede – är nu att psykiatrin ökar antalet elchocks-behandlingar till barn! Trots alla vittnesmål och anmälningar på skador efter ECT – vilka psykiatrin fullständigt och nonchalant ignorerar – ger de sig nu på och ökar elchockandet av våra barn!

Låt barn vara barn. Barn kan må dåligt av olika anledningar. De behöver och skall ha – precis som alla andra barn – kärlek, stöd, trygghet, uppmärksamhet, hjälp, ett lyssnande öra, närvarande föräldrar, studiehjälp, bra kost, kunna röra på sig, idrott, mindre klasser, fler och bättre lärare mm. – absolut inte elchocksbehandlingar!

Hur kan någon ens tänka tanken och komma på idén att ge barn elchocksbehandlingar? Finns det inte en diagnos för ett sådant beteende?

Endast psykiatrin kan komma undan med en sådan kriminell misshandel och förstörelse av vår framtid – barnen!

Du kan hjälpa till!

Hjälp gärna till genom att skriva på protestlistan mot ECT till barn så att vi får stopp på detta! Denna protestlista kommer sedan att presenteras för regering, riksdag och våra myndigheter.

Tusentals personer har redan protesterat och skrivit på listan! Leg sjuksköterskor och Riksdagsledamot Margareta Larsson har uttalat sig kraftigt mot ECT till barn – se nedan bland länkar och referenser.

Vad säger WHO och UNICEF om ECT till barn?

WHO, World Health Organization, säger följande:
”Det finns inga tillkännagivande för användning av ECT på minderåriga, och därmed bör det förbjudas genom lagstiftning.

UNICEF:”Att ge elchocksbehandlingar till ett barn i stället för lämplig eller behövlig vård eller tillsyn på grund av begränsade budgetar och drastisk underbemanning är oacceptabelt.”

Rädda liv med elchocksbehandlingar?

Psykiatrin och deras anhängare säger ofta: ”Jo, men om det handlar om att rädda ett liv så är det väl bättre att använda elchocker (ECT) än att personen dör.”

a) Det är psykiatrin som hävdar att endast ECT kan hantera personens liv i en sådan situation. En psykiatrin som totalt lever i en värld av hundratals olika diagnoser, tonvis med psykpiller och elchocker. I denna värld finns ingen som helst plats för alternativa behandlingar – de bekämpas istället av psykiatrin och deras partner, läkemedelsindustrin. Jag vet att det finns alternativa behandlingar som fungerar – även i allvarliga situationer.

b) Sådana personer har ofta varit hos psykiatrin en längre tid och mår dåligt för att deras psykofarmaka inte fungerar eller ger biverkningar. Då sätter psykiatrin in ECT som en ”lösning” – de vet helt enkelt ingen annan lösning för att hjälpa personen med de egentliga bakomliggande problemen. ECT är psykiatrins ”plastic padding” eller ”quick-fix”. Därefter fortsätter psykiatrin med underhålls-ECT för att göra personen till en zombie som inte känner någonting längre.

c) En elchocksbehandling eller ECT-behandling kan likställas med ett hårt slag i huvudet med en gummiklubba – frågor och svar om ECT.

Om jag t.ex mår väldigt dåligt och vill ta mitt liv, och jag vänder mig till psykiatrin som säger att de kan hjälpa mig genom att slå mig hårt i huvudet med en gummiklubba, då hade jag gått därifrån och aldrig mer kommit tillbaka. Därför säger inte psykiatrin detta utan målar bedrägligt upp ECT i andra termer – annars kan förtroendet rasa och därmed makten, pengarna och kontrollen.

Alternativa behandlingar

Det finns alternativa behandlingar som är mycket bättre än att slå människor hårt i huvudet med gummiklubbor. Satsa alla resurserna på dessa istället, lyft fram dem och använd dem i tid!

Problemet är då att psykiatrin förlorar makten, kontrollen och pengarna (många miljarder varje år från oss skattebetalare). Det kommer de inte att tillåta utan strid och smutskastning av oss!

Länkar och referenser

Se dessa länkar angående psykiatrins elchockande av barn.

Med vänlig hälsning,
Peter, debattör, skribent och ämnesredaktör på Newsvoice

Välkommen att kontakta mig.

Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.

Hjälp till! Skriv på protestlistan mot elchocker (ECT) till Barn
– sprid den vidare sedan!

 

Bookmark and Share

7 kommentarer för 'Psykiatrin ökar antalet Elchocksbehandlingar (ECT) till Barn via BUP!'

 1.  
  Monica Röhrig
  28 december, 2017 | 14:39
   

  Nä fy vilken våldsam handling och att i nutid när vi endå vet bättre göra detta på människor, BARN på toppen av det hela!! Vill bara gråta när jag tänker på att detta händer! Psykiatriker är nutida terrorister mot mänskligheten….

 2.  
  Emmagrabergs
  28 december, 2017 | 14:54
   

  Bra artikel. Enkel att förstå och jag gillar hur du förkortar ner den med länkar till svar som behöver förfrågan när man läser inlägget. Bra skrivet ??

 3.  
  Edibe Duru
  28 december, 2017 | 16:11
   

  Etc- behandling är ingen vård bör stoppas för Gott.

 4.  
  Inger Hedin
  28 december, 2017 | 16:36
   

  Nej till Elchocker!
  speciellt mot barn

 5.  
  Theres Ekström
  15 januari, 2018 | 07:23
   

  Många blir skadade för livet av elchocksbehandling. Läkarna berättigar inte vilka risker det är att få behandlingen.

 6.  
  Kent Karlsson
  9 februari, 2018 | 16:52
   

  Hej

  Förr så trodde jag bara att det var på vuxna man gjorde detta och då frivilligt förstås.

  Men nu har man börjat ge ECT till barn och då måste det vara något fruktansvärt fel.

 7.  
  Bengt Ström
  19 april, 2018 | 02:10
   

  Effektivt stopp för denna medeltida behandling vore kanske att införa krav på att ”läkarna” själva blir behandlade först. Skulle vilja se den dj..a ”doktor” som skulle gå med på det. Och de hämtar dessutom hem bland de högsta lönerna i vårt samhälle… inte undra på att barnen blir deprimerade.

Lämna gärna en kommentar som jag godkänner innan den publiceras.
Detta är min egen hemsida med mina tankar och åsikter - ingen debattsida.
Inga länkar godkänns i kommentarerna. Tänk på att ditt namn kan synas i sökmotorerna om du sätter ut det. Vill du berömma, debattera eller kritisera?


(krävs)

(krävs)

Information
Alla dina rad och styckebrytningar sätts dit automatiskt. Din e-postadress visas aldrig. Tänk gärna igenom det du skriver.

Använd knapparna nedan för att redigera din kommentar.


RSS flöde för kommentarerna i denna post | TrackBack URI

 

All nedtrappning av psykofarmaka skall ske i samråd med auktoriserad läkare.

Enligt vetenskapliga undersökningar har många deprimerade personer smärta (ibland är den förträngd) och rent kroppsliga problem. Som en första åtgärd rekommenderas alltid en fullständig kroppslig läkarundersökning med uppföljning och behandling. Välj en läkare som är inriktad på rent kroppsliga problem.

Folk blir skadade av elchocker, ECT! Skriv på protestlistan!